Jurmala

Feriestedet Jurmala ligger bare en 30 minutters togtur fra Riga (tre og en halv mil). Dette er en populær badeby både blant latviere og tilreisende nordeuroperer, også nordmenn. Jurmala har en flott, bred badestrand som strekker seg flere kilometer.

I byen finner du koselige trebygninger og et godt utvalg av restauranter med lavt prisnivå. I tillegg finner du en rekke Spa i Jurmala som er populære blant nordmenn.

Historisk har Jurmala vært en populær feriedestinasjon for nordeuropeiske aristokrater, noe som gjenspeiler seg i byens mange ærverdige og herskapelige bygninger.

Som i Riga er prisnivået utrolig lavt i forhold til i Norge - ofte 3 til 4 ganger lavere enn hva man er vant med. Hotellovernatting ligger rundt halvparten av vesteuropeiske priser.

Merk at flyplassen ligger midt mellom Riga og Jurmala, så det er bare en og halv mil fra flyplassen til Jurmala (under 10 minutter med taxi).

Jurmala som ligger en halvtime med tog fra Riga er også verdt et besøk med sin gågate med små treboder med håndverk og nydelige, lange strender.
freddy, Kvinneforumet.no

Mer om Jurmala

Kart


Vis større kart