Sentralmarkedet i Riga

Rigas Centraltirgus ("Rigas sentraltorg") er det store markedet i riga, som ligger like utenfor gamlebyen, i noen enorme hangarer som tyskerne brukte til sine luftskip (zeppeliner) under 1. verdenskrig. Markedet er Europas nest største, og det største i Øst-Europa. Nesten 100.000 mennesker besøker daglig dette markedet.

For turister er besøket mer en opplevelse enn et sted du ønsker å gå på shopping. Men er du heldig kommer du over noe spennende.

Markedet har store avdelinger som innnendørs er delt opp etter kjøtt, ost, fisk osv, og utendørs finner du uendelig med boder som selger frukt, grønnsaker og all verdens nips og kanskje de kjipeste klærne du noengang har sett.

Ta imidlertid en titt på prisene på kjøtt og ost. I kjøttavdelingen finner du fort ut at 1) det meste som selges er ulike varianter av svinekjøtt og pølser og 2) prisene nærmer seg en tiendedel av de norske. Her er det virkelig store summer å spare for en nordmann på tur (men husk kilogrensene til flyselskapet). Dersom du er glad i billig kjøtt anbefaler vi at du kjøper vakumpakkede eller tørkede varianter, slik at du unngår at kjøttet blir dårlig på hjemturen. Se også etter modnede oster som parmesan (som er ekstremt dyrt i Norge), men pass på å få de godt pakket inn (eller gjør det selv).

Som ellers i Riga bør du passe på dine verdisaker når du vandrer blant trange folkemengder her inne.

Adresse: Negu iela 7

Kart


Vis større kart

Bilder

Bilde (fra Google Maps Street View)


Vis større kart

Kart


Vis større kart