Sikkerhet

Det viktiste man kan si om sikkerhet i Riga er at byen er meget trygg for de aller fleste turister, men hvis man oppsøker sex-industrien (strippeklubber / bordeller), er man plutselig mye nærmere den russiske mafiaen, og dermed er man mye mer utsatt for trøbbel.

Merk at verken norske eller latviske myndigheter virker spesielt interessert i å hjelpe turister som har blitt svindlet på strippeklubb eller bordell.

Omfattende tiltak mot svindel

Det er lett å bli skremt av skrekkhistorier om turister som har blitt svindlet for titusenvis av kroner under sitt Riga-opphold. Britiske myndigheter melder imidlertid følgende i 2012:

I 2009 ble det gjort omfattende tiltak av Rigas byråd i samarbeid med utenlandske ambassader for å få bukt med dette problemet, og det har ikke vært meldt om slike hendelser siden.
Kilde

Nattklubber

Verdisaker og penger

Skrekkhistorier

Det er lett å bli skremt av skrekkhistoriene, selv om disse er flere år gamle. Det er vel liten nyhetsverdi for avisene å melde om de 999 av 1000 turistene som ikke ble lurt under sitt Riga-besøk.

Vi leste så mange negative ting om Riga før vi dro, at vi nesten valgte å bli hjemme. Vi ventet nærmest å bli angrepet idet vi gikk av bussen. Vi hadde ingen problemer i det hele tatt på turen, og ble ikke lurt noen steder.
Kilde: VirtualTourist.com - Warnings and dangers in Riga

Svartelistede steder

Følgende steder er svartelistet av den amerikanske ambassaden i 2012. Dette innebærer at de fraråder alle å besøke disse stedene pga erfaringer med svindel:

 1. Ampir Club- Livu-torget
 2. Angels - 22 Elizabetes
 3. Baltic Saloon (Tidligere Red Lion Pub og Saxon) Laipu 7
 4. Blow Style (Tidligere Monroe’s nightclub) Skarnu Iela 7, bak Indian Raja.
 5. Burlesque (Tidligere Roxy Klub og Babylon) - Kalku iela 24
 6. Ekselence - Vagnera 5
 7. Enigma (Tidligere Puzzle og Pink Panther) - Kalku iela 22.
 8. Golden Dolls (Tidligere Kapsula Bar og Zephyr Bar) - Audeju
 9. Beer Pub - Teatra 12
 10. Livu Krodzins Bar/Pizzeria Kalku iela 22, nabo til Burlesque.
 11. Royal Nightclub (tidligere Sonali Pub) - Brivibas 46/li>

Merk at det er typisk at nattklubbene og strippeklubbene som beveger seg på skyggesiden av loven ofte skifter navn og profil, spesielt etter at de har blitt svartelistet.

Heller enn å finne ut hvilke nattklubber man bør holde seg unna, mener vi at det er bedre å finne en liste med nattklubber som er trygge for turister. Steder som Pulvedim, Nabaklab og Essential er steder som ikke er kjent for svindel.

Mer info om sikkerhet i Riga